tiistai 1. heinäkuuta 2014

#burlesquetestissä

Tänä kesänä olen käynyt testailemassa itselleni muutamaa uutta tanssilajia. Syksyn uutta harrastusta etsimässä siis ;) Taustastani löytyy kaikenlaista tanssiyritystä, kilpa-, lava-, swing- ja salsatanssista showtanssiin, mutta nyt haluaisin kokeilla jotain uutta yksin tanssia

Ensimmäinen kokeilu oli hiphop. Tunti oli hauska, ja musiikissa on sen verran hyvä rytmi ja poljenta, että tunnilla oli hyvä fiilis ja meininki. Samanaikainen kropan rentouttaminen ja räjähtävyyden saaminen olisi kaiken a ja o. Hauskaa, ja varmasti tunneilla tulee myös hiki, mutta en silti tiedä onko tuo pidemmän päälle oma lajini.

Toinen kokeilu oli waacking, jossa heilutellaan rennon letkeästi käsiä sinne sun tänne 70-luvun disko- ja funkmusiikin tahtiin. Musiikki oli huippua ja hauskaa, samoin tanssiliikkeet. Youtubesta löytyy hauskoja videoita waacking improvisaatioon. Tämä olisi jotain täysin uutta. Voisin harkita hyvinkin, mikäli tämä tulee tanssikoulun ohjelmistoon. Hieman tosin epäilyttää kestävätkö niskani tuota käsivispausta ;)

Kolmas kokeilu oli burleski. Yes! Tämä oli kivaa, vaatii heittäytymistä ja uskallusta kokeilla ja katsoa miltä mikäkin liike näyttää peilistä. Erittäin hauskaa ;) Lantion ja ylävartalon liikkuvuudelle tämä olisi loistava tanssimuoto. Tosin hiki näillä tunneilla tuskin tulee alkeistasolla. Mutta, musiikki on hauskaa ja irroittelu tulee tarpeeseen kaiken virallisen jäykistelyn vastapainoksi. Taidanpa kytätä, jos jossain alkaisi burleskin alkeet syksyllä. Vaikka taitaa olla niin että burleski on jotenkin tullut nyt muotiin ja voi olla vaikea saada tunneilta paikkaa. Katsotaan kuinka käy.